top of page
Randsonen_Christian_Walumrød_02_C-2019_P
Randsonen_Christian_Walumrød_01_C-2019_P
Randsonen_Christian_Walumrød_03_C-2019_P

Christian Wallumrød er pianist og komponist, utdannet ved Jazzlinja (NTNU), og blir ofte trukket frem som en av de mest innflytelsesrike musikere og komponister i sin generasjon.

I Trondheim og etter å ha flyttet til Oslo, har han spilt i en rekke fremtredende ensembler, blant annet i Airamero, Nutrio, og Close Erase, og i flere konstellasjoner som Christian Wallumrød Trio, Christian Wallumrød Sekstett og senest flere innspillinger med Christian Wallumrød Ensemble. CWEs utgivelser kom alle på selskapet ECM, og de vant Spellemannprisen 2013 i klassen samtidsmusikk for albumet Outstairs. Han har gjort et stort antall innspillinger med andre norske musikere, og turnerer flittig i Norge og i utlandet.

Han skrev bestillingsverket Eight Thirty til Kongsberg Jazzfestival i 1994, med Ståle Storløkken, og i 2001 hedret den samme festivalen ham med Klart Svar-prisen.

Ved siden av oppgaver som ensembleleder og komponist har han arbeidet mye med improvisasjon, der musikalske elementer som klang og dynamiske elementer har stått i fokus. Sentralt i denne utforskningen står det norsk-franske ensemblet Dans Les Arbres, som har vært et grunnlag for hans musikalske utvikling i godt over et tiår, og som også har resultert i to utgivelser for ECM. Av nyere art er samarbeid med broren Fredrik Wallumrød i duoen Butter, der han har byttet ut piano med elektronisk lydbearbeidelse.


 

Utvalgte utgivelser

Brutter (med Fredrik Wallumrød): Reveal and Rise (Hubro 2017)

Christian Wallumrød Ensemble: Kurzsam and Fulger (Hubro 2016)

Christian Wallumrød: Pianokammer (Hubro 2015)

Close Erase: R.I.P. Complete Recordings 1995-2007 (Plastic Strips 2010)

Dans Les Arbres: Dans Les Arbres (ECM 2008)

Christian Wallumrød Ensemble: A Year From Easter (ECM 2004)

Christian Walumrød, Sidsel Endresen, Helge Sten: Merriwinkle (Jazzland Recordings 2003)

Christian Wallumrød Trio: No Birch (ECM 1998)


 

Mer informasjon

https://www.christianwallumrod.com/

Christian Wallumrød

bottom of page